+31 644217701

Oud en Nieuw

Voor onze viervoeters misschien wel de vervelendste tijd van het jaar. Helaas raken er ieder jaar toch iedere keer weer veel honden vermist door het vuurwerk. Ik schrijf dit verhaaltje in November 2021 en ook nu zijn er alweer een aantal honden vermist geraakt door het vuurwerk. Vandaar even het speciale kopje met tips die je eigenlijk voor elke hond zou moeten toepassen dit jaargetijde.

Let in deze periode extra goed op je huisdier. En ik zou als tip aan elk baasje willen geven om het volgende product standaard op zak te hebben als je naar buiten gaat met de hond. https://horsecorner.nl/product/rescue-remedy-pets-10-ml-druppels/ Mocht de hond schrikken van het vuurwerk kun je zo snel mogelijk deze druppels geven dit ondersteuning bieden bij het verwerken van de eerst schrik. Zodat de hond geen nare ervaring er aan over houd.

Wat is verder belangrijk in deze periode:

  • Zorg dat u met sluis deuren werkt zodat de hond niet per ongeluk naar buiten kan schieten als deze binnen is.
  • Zorg dat de buitendeuren op slot zijn zodat de hond deze niet per ongeluk kan open maken.
  • Laat een rust gevend muziekje aan als u even weg bent. En zorg als u thuis komt de hond niet direct achter de buitendeur zit die open moet.
  • Laat de hond niet alleen achter in de tuin. Zo kunt u er zijn als steun voor de hond mocht de hond schrikken.
  • Zorg dat u een goed passende halsband en of tuig om heeft bij de hond
  • Laat de hond niet meer los
  • Bij de iets meer angstige honden of weet u nog niet hoe uw hond reageert kunt u beter het zekere voor het onzekere nemen en de hond dubbel aanlijnen met een driepunts tuig en halsband. Zie het kopje angstige honden.
  • Mocht de hond schrikken, vergroot de angst niet door te zeggen hoe zielig deze is, maar u mag de hond wel steunen
  • Zorg dat de hond een rustig, veilig plekje in huis heeft
  • Ga wat vaker naar het buiten gebied om te wandelen en ga minder wandelen in de woonwijken

U hond ondersteunen tijdens deze moeilijkere periode:

Heel veel eigenaren geven de hond kalmeringsmiddelen, wat zo genaamde spierverslappers zijn. Doe dit niet! Het nadeel van deze middelen is dat u hond nog wel bang kan worden in zijn hoofd, maar het lichaam niet meer goed kan reageren waardoor de angst steeds groter gaat worden. Het beste kunt u ondersteunen met natuurlijke middelen. Elk van deze middelen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. We hebben een aantal linken voor u, voor meer informatie. En wilt u toch nog extra informatie of wilt u weten wat het beste is voor uw hond, mag u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

U kunt ook ons opgenomen webinar bekijken, over vuurwerkangst bij honden: https://lekkerinjedierenvel.webinargeek.com/vuurwerkangst-bij-honden-1?cst=website

Middelen die snel werken:

Preventieve middelen:

Middelen die u langer van te voren moet gaan geven, liefst voor 1 december ( voor de schrik begint):

Tevens ondersteunt u Bokalspeurhonden met de aankoop van deze producten via de link. Van elk van bovenbenoemd verkocht product gaat er 1 tot 2 euro naar Bokalspeurhonden voor de aanschaf van een Sms camera.