Angstige honden

Heb je een hele angstige hond is het handig om de volgende tips goed door te lezen en toe te passen:

  • Wil je de voordeur of achterdeur open maken gebruik dan altijd de sluismethode. Met de sluismethode voorkom je dat de hond per ongeluk langs je heen kan schieten naar buiten. Met de sluismethode zorg je dat je hond bijv. in de woonkamer blijft, deur goed dicht te maken en dan zelf via de gang pas naar buiten let op dat je de buitendeur pas goed open maakt als je zeker weet dat de hond niet in de gang kan komen. Heb je geen gang zorg dan voor een extra hekje voor de deur waar de hond niet over of door kan.
  • Gebruik buiten de dubbele aanlijn techniek. Hiervoor zijn speciale 3 punts veiligheids tuigjes te koop. Zie link voor het model. Belangrijk is dat het tuigje goed past, dan kan de hond hier niet uit. Maak 1 riem vast aan dit tuig. Dan doe je als extra de hond nog een halsband met riem om. Het meest veilige is om de riem van het tuig aan jou vast te maken! Hiervoor heb ik handige polslussen. (interesse neem dan contact met ons op) Mocht je dan vallen of een situatie voordoen dat je de riem loslaat zit de hond altijd nog aan je zelf vast. https://horsecorner.nl/product-categorie/hond/riemen-halsbanden-en-tuigen/veiligheidstuigen/
  • Als je de hond in de auto wil doen, zorg dan dat hier alvast 1 riem in de auto vast zit. Klik eerst de hond vast in de auto en klik dan pas de riem, die aan jou vast zit los. Als je de hond uit de auto haalt, klik je eerst weer de riem aan je zelf vast voor je de riem in de auto los klikt. Zo voorkom je dat de hond per ongeluk uit de auto kan ontsnappen. het meest veilige is controleer voor je de deur opent of de hond niet per ongeluk de riem of het tuig onderweg heeft door gebeten. Nog veiliger is dus in de auto het gebruik van een ketting of een bench.
  • Doe de hond een gps tracker om mocht hij dan toch ontsnappen kun je de hond altijd volgen. Als je de volgende link gebruikt krijg je niet alleen zelf korting op de tracker maar steun je ook one of a kind dogs met een maand gratis abbonement. https://tractive.com/r/3Ps0Fj
  • Je kunt de hond ook ondersteunen met een bach bloesem speciaal op maat gemaakt voor jou hond https://horsecorner.nl/product/bach-bloesem-consult-2/ , of met de Calming Treats. https://horsecorner.nl/product/true-hemp-calming-treats-2/ De Calming treats werken zeer snel, maar voor een langere periode is het beter om met een gedragsdeskundige aan de slag te gaan icm de bach bloesem therapie.

Let op!!!

Pas op met het gebruik van Flexilijnen/ Rollijnen. Wij krijgen regelmatig vermissingen binnen waarbij het handvat op de grond is gevallen en de hond zo erg schrok dat hij er vandoor is gegaan. WIlt u toch met een Flexlijn wandelen, voorkom dan dat het handvat kan vallen maak dan eenvoudig een van onze polslussen vast aan het handvat van de Flexlijn en om uw pols. (interesse in de polslus neem dan contact met ons op)

Pas ook op met de gewone tuigjes die in de meeste dierenwinkels vekrijgbaar zijn. De zogenoemde instaptuigjes, Y- tuigjes enz. Een angstige hond kan ook hier gemakkelijk uit ontsnappen door een achterwaartse beweging te maken.

Scroll naar boven