De chip

Let op het is verplicht dat een hond gechipt en geregistreerd is. Helaas komt het nog veel voor dat een hond niet goed gechipt is of de hond niet geregistreerd is. Daarom is het belangrijk om dit vooraf te checken bij de hond.

Laat de chip bij de jaarlijkse controle door de dierenarts controleren. Zit de chip er nog? Er zijn ook meerdere mensen met een chip reader ook aan deze mensen kunt u vragen of ze de chip van de hond willen controleren. Ook ik heb een chipreader. Soms gebeurd het dat een chip is gaan wandelen of niet meer actief is. Daarom is het van belang om regelmatig te kijken of de hond nog steeds gechipt is.

De hond heeft een chip, en nu?

  • kijk op https://www.chipnummer.nl/ of de chip geregistreerd staat
  • Controleer de gegevens. zijn deze nog up to date? zo niet verander dan de gegevens.
  • Staat de hond niet geregistreerd doe dit dan zo snel mogelijk. De makkelijkste en beste sites zijn: https://ndg.nl/ of https://www.backhomeclub.nl/ je kunt een keuze uit 1 van deze sites maken, het hoeft dus niet bij alle 2
  • Controleer deze gegevens ieder jaar op een vast moment. Het chipnummer is ook te vinden in het paspoort van de hond.
  • De eigenaar van de hond is zelf verantwoordelijk voor het juist registeren van de hond.

Vanaf 1 november 2021 is er een nieuwe regelgeving voor de aanvraag van chipnummers. Controleer daarom nu extra goed of de hond op de juiste manier geregistreerd is!

Scroll naar boven