+31 644217701

Zoekteams

Intussen zijn er al aardig wat zoekteams. Maar wat houd een zoekteam nu in? Een aantal zoekteams zullen wij de links van plaatsen bij handige links. Een aantal zoekteams zoeken vooral regionaal mee, terwijl er ook meer landelijke zoekteams zijn. Kies vooral een zoekteam waar u een fijn gevoel bij heeft en laat u niet gedwongen voelen om met een bepaald zoekteam in zee te gaan.

Eerste belangrijke tip!

Ga nooit met meerdere zoekteams werken, dit werkt helaas averecht voor u en de vermiste hond. De meeste zoekteams hebben een eigen manier van werken en dit kan elkaar dan dus ook tegenwerken. Soms geeft een zoekteam zelf aan dat u beter een ander team kunt benaderen omdat zij u minder goed kunnen helpen.

Wat doen zoekteams?

De meeste zoekteams werken geheel op vrijwillige basis en hebben veel ervaring bij het zoeken van vermiste honden. Zij kunnen u dus goed begeleiden en de rust bij een eigenaar terug brengen.

Als eerste zal een zoekteam u gaan vragen, hoe is de hond vermist geraakt, waar is de hond vermist geraakt, hoe oud is de hond, sinds wanneer is de hond vermist, is de hond gezond? en nog meer van dit soort vragen. Ook dit is belangrijk om te bepalen welke acties nodig zijn.

Daarna kan een zoekteam een flyer maken, een zoekapp aanmaken waarin vrijwilligers zitten die op locatie kunnen helpen, ze kunnen de eigenaar ondersteunen in de te maken stappen. En de zoekteams kunnen u tips geven voor de eerste nacht/ uren, de flyers kunnen zowel offline als online verspreid worden. U vraagt en het zoekteam zal zijn best doen om u van de juiste adviezen en begeleiding te voorzien.

Verder hebben de meeste zoekteams materialen als een vangkooi, camera’s, waadpakken en andere materiaal om het zoeken en of veiligstellen van uw hond te vergemakkelijken.

De meeste zoekteams werken geheel op vrijwillige basis, maar vinden het altijd prettig om een donatie te ontvangen zodat ze kunnen zorgen dat het materiaal up to date blijft.