+31 644217701

Succes verhalen :-)

Een item over de vermiste hond Foxy, die alweer een tijdje veilig in de mand ligt. Daarnaast een stukje over speuren, het belang van chippen en registeren. En hoe je kunt kijken of de chip goed geregistreerd staat. Als je het filmpje bekeken hebt, zoek dan het paspoort van jou dier erbij. Ga naar chipnummer.nl Voer daar het chipnummer van jou dier in, en kijk hoe en of je dier geregistreerd staat. Kloppen de gegevens laat dan ook bij een jaarlijkse dierenarts check controleren of de chip nog werkt. Kloppen de gegevens niet, of staat je dier niet geregistreerd pas dit dan zo snel mogelijk aan. Veel kijk plezier.

Naast Foxy hebben wij intussen al redelijk wat honden weer thuis mogen krijgen. We gaan ze niet allemaal benoemen omdat ik vind dat de baasje ook een bepaalde rust hebben verdiend. Maar voor mij zijn er toch wel een paar hele bijzondere verhalen.

Het verhaal van Body kunnen jullie lezen op de pagina lang vermiste honden, omdat zij een half jaar vermist is geweest. Maar de kracht van de Media en Social Media heeft bewezen dat ook gestolen honden nog weer thuis kunnen komen. Met Body gaat het super goed en ze uitgegroeid tot een hele leuke en vooral lieve hond. Gelukkig mag ik haar nog regelmatig ontmoeten.

Dan hebben we ook nog het verhaal van Diva een Knappe Berner dame. Zij was op stap gegaan samen met haar broer. Haar broer was na korte tijd weer thuis, maar van Diva ontbrak ieder spoor. De baasjes hebben na wat zoekwerk contact opgenomen met de Dierenambulance Vianen en omstreken, en deze hebben gelijk mijn nummer aan de baasjes gegeven. Het contact volgde, het was al iets later op de dag, maar na het verhaal aangehoord te hebben, besloten om toch nog te gaan speuren. Een moeilijke klus voor Bokal want helaas was er geen goede geurbron aanwezig. Toch liep Bokal een mooi spoor met diverse verwijzingen. Ook Snow liet eigenlijk het zelfde beeld zien. Door het spoor wisten we al dat het een hele lastige vermissing ging worden en hebben we de volgende stappen overlegd. Besloten was om de vermissing op te pakken onder Bokalspeurhonden. Snel werd een Flyer gemaakt en deze werd al snel online overal gedeeld. Daarnaast werd er gelijk een zoekapp aangemaakt zodat we de volgende dag ook op locatie konden gaan flyeren. De volgende dag zijn we ook op zoek gegaan naar camera’s op de route van Bokal en zeker op de plek van de verwijzingen. Op deze beelden hebben we de honden samen gezien maar ook diva alleen. Wat we verder gezien hebben moet ik in het midden laten. Wel werd hierop besloten om de politie in te schakelen, aangifte te doen en een eigen Facebookpagina te maken. Een halve week zijn we volop bezig geweest vooral achter de schermen, en heb ik de baasjes intensief begeleid, want er komt zoveel af deze dagen op de baasjes van een vermiste hond, dus ook deze hebben wat begeleiding nodig. Tot we ineens het bericht kregen Diva is gevonden. We hielden met zijn alle ons hart vast want de exacte staat wisten we nog niet. Direct is de Dierenambulance ter plaatse gegaan en hebben goed doorgepakt met alles wat er gedaan moest worden. Daarna konden wij het goede nieuws naar buiten brengen. Ze is veilig en helemaal gezond. Wat een opluchting en wat een bijzonder verhaal. Deze vermissing is zo’n mooie samenwerking geweest tussen dierenambulance vianen en omstreken, bokalspeurhonden, de politie en de dierenpolitie, de media en social media en alle vrijwilligers die mij en de baasjes wilde helpen. En zo zie je met vereende krachten kun je heel erg veel bereiken.

En dan hebben we nog een senior hondje een 18jaar oude Jack Russel die vermist was. Dan denk je die loopt toch niet zover weg. Maar ze had anders besloten. Ze was onvindbaar. De aanmelding kwam pas ’s avonds heel laat binnen. Helaas konden we toen niet zoveel betekenen naast de adviezen. Baasje wist ook nog niet zeker of ze wel een speurhond wilde. Maar de volgende dag was onze kleine senior nog niet thuis. Dus wilde de baasjes toch graag een speurhond. Er was nog wel een zichtmelding hier zijn we gestart ook al was het best ver van huis. Bokal mocht bepalen of het echt om de kleine senior ging. En hij pakte spoor. Vervolgens liep hij een mooi duidelijk spoor en gaf aan dat ze in een weiland met koeien moest zitten met enorme horens. Ik was daar niet zo gerust op om echt te zoeken met een hond in een weiland met die koeien. Bokal had wel redelijk nauwkeurig verwezen, maar op dat moment zag ik haar nog niet. De koeien kwamen wel steeds dichterbij. Dus besloten voor onze veiligheid om Bokal terug naar de auto te brengen en zelf te gaan zoeken. Op de dijk stond ik nog even met mijn verrekijker te kijken naar het gebied om het ook aan het baasje te laten zien. En ineens zagen we haar daar zitten, veilig tegen een kar aan die in het weiland stond. Snel zijn we er naar toe gegaan en hebben we haar veilig gesteld. Ze was wel heel koud, maar herstelde goed van haar avontuur.

Helaas hebben sommige vermissingen ook een minder goede afloop, maar kan door ons speurwerk toch een vermissing nog worden afgesloten, zodat het baasje toch nog afscheid kan nemen. Ook dan proberen we de baasjes te begeleiden voor wie dat wil.

Voor de onderstaande honden hebben we helaas een Rip moeten schrijven, Rust zacht allemaal.

*Max

*Anky

*Noor

*Bruno

*Sammy

*Lotte

*Daisy

*het hondje langs de waal (van deze hond zijn we nog op zoek naar de eigenaar, kijk bij lang vermiste honden)