+31 644217701

Materialen die ondersteuning bieden

Op dit moment heb ik zelf de beschikking over 1 vangkooi van 120cm lang en 80cm breed. De 2de kooi is er al maar deze moet nog omgebouwd worden tot een veilige vangkooi. Hiervoor zoek ik nog een handige klusjesman of vrouw.

Daarnaast heb ik 2 wildcamera’s die uitgeleend kunnen worden en een sms camera. Op de pagina steun ons leest u hoe u kunt helpen met de aanschaf van extra materialen die kunnen ondersteunen bij een vermissing.

Ook kan ik een flyer voor u maken als u geen zoekteam wilt inschakelen.

Naast deze middelen heb ik diverse contacten met mensen die een Drone hebben.

De materialen uitgelegd:

De vangkooi, dit is een kooi om angstige/ niet benaderbare honden mee te vangen. Je maakt de kooi zo aantrekkelijk mogelijk met lekker eten. Trekt een spoor van nog meer lekkers naar de kooi en dan is het hopen en wachten dat de hond de kooi in loopt. De kooi valt dan dicht en de hond zit opgesloten. De vangkooi kan ingezet worden als we weten waar de hond zich ophoud, maar niet te vangen is. Omdat het belangrijk is dat hier constant toezicht op is, is het fijn om een sms camera en of kooi alarm te hebben deze geven dan een signaal af wanneer de hond (of soms een ander dier) in de kooi zit. Hierdoor kunnen we op een gepastere afstand spotten om de hond niet af te schrikken.

De wild camera’s zijn vooral fijn om te kijken of de hond inderdaad langs een bepaalde route loopt. Zeker op drukkere plekken zijn deze camera’s fijner omdat je niet bij iedere passant een sms krijgt. Nadeel is dat deze camera uitgelezen moet worden waardoor je vaker het gebied moet verstoren.

De grotere zoekteams hebben nog meer materialen ter beschikking. Zo kan een Drone ingezet worden, warmtebeeldcamera’s, waadpakken om door sloten heen te gaan, onderwater camera’s enz.